ADVENTURE GENERAL Palestina TRAVEL TRIP

Al-Aksa džamija, Palestina

Al-El-Aksa Masjid je arapski naziv, što znači najdalje džamiju. Da bi razumjeli svoje ime, a njegovo značenje, ne smije se zaboraviti da su korijeni islama počela u Arapskom poluotoku (Saudijska Arabija danas). Deset godina nakon što je poslanik Muhamed (saws) dobila svoju prvu objavu, on je napravio čudesno noći putovanje iz Meke u Jeruzalem i na sedam nebesa na zivotinji koji leti pod nazivom Al-El-Buraq Sharif.

 Tijekom intervala u Jeruzalemu, Poslanik prestao moliti na stijeni (sada pokrivena zlatnim Dome), i dobio je zapovijed da se mole pet puta dnevno. Danas muslimani širom svijeta koriste Meke kao smjer molitve (Qibla). Međutim, za 16 i pol mjeseci nakon poslanik Muhamed (saws) u čudesan putovanje, Jeruzalem je bio Qibla. Tijekom poslanikovog Muhameda života (saws), on je uputio muslimanima u posjet ne samo džamije, gdje su živjeli u Mekki, ali i “najudaljeniji džamije ‘od njih koji leži 2000 km sjeverno, u Jeruzalemu. Otuda i ime Al-El-Aksa Masjid, ili Al Aksa džamiju-

 

Al-Aksa džamija je najstarija džamija druga u islamu nakon Ka’ba u Meki, a treći u svetosti i važnosti nakon što je džamija u Meki i Medini. Al-Aksa pravokutni džamija je 144.000 četvornih metara, 35 hektara, ili 1 / 6 cjelokupnog prostora unutar zidina starog grada Jeruzalema kao što stoji i danas. Također je pozvao Al-Haram el-Sharifu (Nobelove utočište). Kupola lanca označava točno središnja točka ove džamije. Al-Aksa džamija drži do 400.000 vjernika u jednom trenutku, imajući na umu da je prostor potreban za svaku osobu je otprilike 0.8mx 0.5m omogućiti pokornog klečeći u molitvi.

Petkom u podne, tijekom mjeseca posta ramazana, a posebno 27. ramazana (Lejletu El-kadr), područje je ispunjena do virtualnih sposobnosti. Postoji 11 vrata na Al-Aksa džamija: 7 od kojih su otvoreni. Od četiri zatvorena vrata, jedan je Golden Gate.

Share

Related Blogs

Hello world! Jeftine Avio karte

Jeftine Avio karte u nekoliko minuta. Samo Ptice Lete Jeftinije Hvala vam da posjecujete nasu strani

Read More

Al-Aksa džamija, Palestina

Al-El-Aksa Masjid je arapski naziv, što znači najdalje džamiju. Da bi razumjeli svoje ime, a njeg

Read More

Post a Comment

logged inYou must be to post a comment