Jeftine Avio Karte za Istanbul za rezervaciju pozovite broj telefona 770-963-9684
January 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Archives

Jeftine avio karte za sve evropske destinacije.

About Destination

 Istočna prijestolnica na Bosforu sija kao nikada prije u svojoj višemilenijumskoj historiji. Jedini grad na svijetu koji se prostire na dva kontinenta u svojoj bogatoj prošlosti bio je dom careva, sultana, vezira, paša i princeza, a danas je turistički, kulturni i privredni centar cijele Turske, ali i šire. Osnovan sa namjerom da zamijeni carsko središte u Rimu,

 

Istanbul je danas mjesto gdje snovi postaju stvarnost. Carstva i civilizacije koje su upravljale Istanbulom su nastajale i nestajale, vladari se rađali i umirali, stoljeća prolazila samo je ovaj grad uvijek bio i ostao na svom mjestu. Međutim, upravo ostaci brojnih naroda, kultura i civilizacija čiji se tragovi i danas mogu jasno uočiti na ulicama Istanbula predstavljaju jegov najznačajniji resurs.

 

 • Međusobno isprepleteni utjecaji Istoka i Zapada, Sjevera i Juga dju Istnbulu specifičan šarm koji se bez sumnje ne može naći ni u jednom drugom kutu planete.
 • Koliko god dugo ostanete u Biseru sa Bosfora to neće biti dovoljno da ga u potpunosti upoznate.

Istanbul je zapravo veliki muzej na otvorenom, u pravom smislu riječi, u kojem svaka ulica svjedoći o prošlim vremenima, a talozi vremena su vidljivi na svakom uglu. Brojne palate, mostovi, džamije i crkve, ulice i česme, trgovi i bulevari, prelijepi vrtovi i parkovi, su destinacije na koje će te i sami naići u kojem god pravcu krenuli. Ipak, i Istanbul ima nekoliko atrakcija koje se zaista ne smiju propustiti. Aja Sofija, nekada crkva, pa džamija, a sada muzej je najprepoznatljiviji objekat u cijelom gradu koji najbolje svjedoći o burnim ali interesatnim vremenima koja su prhujala ulicama Istanbula. Topkapi Palača nekada je bila politički centar prostranog carstva, a danas možda i najvažniji muzej u cijelom gradu. Trg Taksim je centar društvenog, a Kapali Čaršija privrednog života i jedna od najpopularnijih destinacija u gradu u kojem sve ima svoju cijenu i kupca. Plovidba Bosforom je ekspedicija koja se ne propušta, a ujedno i odlična prilika za upoznavanje grada i njegovih ljepota.

Jeftine Avio Karte za Istanbul  

za rezervaciju pozovite broj telefona 770-963-9684

Points of interest

 • Trg Taksim - Turska

  Trg Taksim (Taksim Meydanı) nalazi se u istoimenoj četvrti u europskom dijelu Istanbula. Taksim je najveća shopping, turistička i zabavna četvrt poznata po svojim restoranima, dućanima i hotelima. Taksim se smatra srcem modernog Istanbula. Na trgu Taksim nalazi se državni spomenik Cumhuriyet Aniti izrađen 1928.g. koji slavi stvaranje Republike Turske, te kulturni centar Atatürk i opera. Trg Taksim omiljeno je mjesto za javna događanja kao npr. proslava dana Republike, doček Nove godine, razne parade te druga društvena okupljanja uključujući i javno prikazivanje nogometnih utakmica. Uokolo trga Taksim nalaze se brojne putničke agencije, hoteli, restorani, pubovi, međunarodni lanci brze prehrane kao npr. McDonald's, Pizza Hut ili Burger King

 • Kapali čaršija ili Grand Bazar - Turska

  Kapali čaršija ili Pokriveni bazar ili jednostavno Grand Bazar je jedna od najvećih i najstarijih pokrivenih pijaca na svetu sa 61. pokrivenom ulicom i preko 3.000 prodavnica koje privlače između 250 i 400 hiljada posetioca dnevno. 2014. godine je proglašen najposećenijom turističkom destinacijom na svetu sa 91.250.000 turista godišnje.

 • Krstarenje Bosforom

  Krstarenje Bosforom je sjajan način da se upoznate sa Istanbulom. Sa broda se mogu videti neke od najvećih njegovih znamenitosti: Zlatni rog, Galata most i Galata kula, Dolmabahče palata, Dolmabahče džamija, Galatasaraj Univerzitet, Ortokoy džamija, Rumenli hisar (vizantijska tvrđava), Jedi kule (sedam kula), Devojačka kula, Jildiz palata. Bosfor istovremeno razdvaja i povezuje Evropu i Aziju. Bosforski moreuz povezuje Mramorno more sa Crnim morem. Njegova dužina je 35 km. Bosfor je najuži kod Rumeli Hisara (660 m), a najširi je na mestu gde se spaja sa Crnim morem (3.4 km). Bosfor ima izuzetno jake vodene struje u oba smera (oko 3-4 km/hr). Struja koja teče od Crnog prema Mramornom moru je na površini, a suprotna struja je na dubini od 40 m. Razlog je razlika u salinitetu i u dubini između ova dva mora. Kada je vreme loše, struja dostiže i brzinu od 8-9 km/h. Prvi letnjikovci su sagrađeni duža obala Bosfora još u Vizantijsko doba. I u današnje vreme, stvar je prestiža imati vilu na obali Bosfora.

Things you can do

 • Symbolic Marriages

  Activities in the Maldivian resorts include scuba diving and snor

 • Yoga and Fitness

  Activities in the Maldivian resorts include scuba diving and snor

 • Water Sports

  Activities in the Maldivian resorts include.

 • Outdoor Sports

  Activities in the Maldivian resorts include scuba diving and snor

Destination Deals

Hotel and Resorts