Jeftine Avio Karte za Sarajevo |za Jeftine avio karte Pozovite nas telefon 770-963-9684 |Samo Ptice Lete Jeftinije
January 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Archives

Jeftine avio karte za sve evropske destinacije.

About Destination

Sarajevo je kao što je opće poznato glavni grad Bosne i Hercegovine, kao i jednog od njenih entiteta Federacije Bosne i Hercegovine. Smješten u kotlini koju okružuju prelijepe planine Bjelašnica, Igman, Trebević i mnoštvo drugih brežuljaka i brda. U svijetu Sarajevo je poznatije od same BiH, nažalost razlog nije tako lijep jer su tome zaslužne ratne slike i strahote koje su se u Sarajevu dešavale i koje su obišle čitavu zemaljsku kuglu. Miriše Sarajevo poput prelijepe stidljive djevojke.Poput stare hanume sa Vratnika.Miriše šamijom moje nane.Miriše somunom ramazanskim.Miriše Tabijom i barutom topa tabijskog.Miriše Miljackom, Bembašom, ćuprijama.Miriše bolan prijatelju, osjeti i ti malo.Miriše džamijom i minaretom, miriše crkvom,Sinagogom i sahat-kulom starom.Miriše Saračima i Kovačima, Sedrenikom i Bistrikom.Miriše prijatelju, stani malo pa miruhni.Miriše vodom sa Sebilja i drugih česmi.Miriše ćevapima, burekom, sirnicom, krompirušom.Miriše kahvom prženom, osjetiš li ?Miriše bakrom i kalajom, miriše kaldrmom.Miriše ljudima stranim i domaćim, poznatim i nepoznatim.

Miriše prijatelju Sarajevo i krvlju i suzom,Suzom majke koja je sina dalaDa bi ti danas mogao mirisati Sarajevo.Zato stani pa duboko udahni,Osjetit ćeš još više nego što ti rekoh,Jer još više i ljepše miriše SarajevoPrijatelju moj!!! Danas Sarajevo nije više nalik tome ratnom gradu.

 

To je grad koji ponovo živi i diše punim plućima o čemu svjedoče i brojni kulturni događaji, brojni bendovi koji dolaze iz ovog grada. Sarajevno danas, kao i nekad posjećuje veliki broj turista kako onih domaćih sa prostora ex Jugoslavije, tako i onih koji dolaze sa Istoka, a i sa Zapada. avionske karte za sarajevo , avionske karte za bosnu

Kada govorimo o turističkim potencijalima ovog grada najbolje je krenuti sa mjesta koje je najomiljenije gotovo svim turistima – Baščaršija. Baščaršija je stari trgovački centar Sarajeva. Datira još od sredine XV stoljeća. To naselje sa malim prodavnicama, starim zanatskim radnjama formirano oko fontane poznate pod nazivom Sebilj. Oko ove fontane je i glavna okretnica za gradski saobraćaj tako da ukoliko se uputite ka Bašćaršiji negdje iz centralnog dijela grada treba da sjednete na tramvaj i izađete na zadnjoj stanici gdje se tramvaj okreće i vraća nazad. Sebilj i sam početak Baščaršije prepoznaćete i po brojnim golubovima koji tu već vijekovima žive u skladu sa životom čaršije.

Baščaršija je popločana starom kaldrmom, a renoviranje je još uvijek u toku. Ovaj dio grada zaslužuje vašu pažnju i njemu posvetite dobar dio dana. Obiđite stare zanatske radnje i kupite neki suvenir koji možda može biti kovana i ručno izrađena džezva – tradicionalna posuda za kuhanje bosanske kafe ili neki drugi ručno izrađeni predmet. Od šetnje predahnite i okrijepite se na poznatim sarajevskim ćevapima, a oni su svakako najbolji u tom dijelu grada.

Preporučujemo vam dvije najpoznatije roštiljnice: “Željo”, i “Kod Mrkve”, koje već imaju status kultnih mjesta. Ćevape naručite po sarajevskom običaju: 10 u pola sa lukom, gdje broj 10 označava broj ćevapa, pola je polovina somuna po kojem je Sarajevo takođe poznato.

Na Baščaršiji ćete naći i tri vjerska objekta: poznatu Begovu džamiju koja je sagrađena sredinom 16. stoljeća, pravoslavnu crkvu Presvete Bogorodice, i sarajevsku katoličku katedralu i to sve na udaljenosti od 100 metara. Blizina ovih religioznih objekata govori dosta o zajedničkoj prošlosti koju su gradili na ovom područiju sva tri konstitutivna naroda BiH. Pored ovih u Sarajevu su i drugi objekti vrijedni vaše pažnje poput Nacionalnog muzeja i Botaničke bašte, Careve i Alipašine džamije, Gradske vijećnice.

Pored kulturno-istorijskih spomenika važno je istaći da je Sarajevo i njegova okolino poznata i po prelijepim prirodnim površinama. U jednoj od sarajevskih opština – Ilidža, nalazi se i izvor rijeke Bosne – Vrelo Bosne koje svakako ne smijete propustiti. Mi vam preporučamo da Sarajevo posjetite zimi, jer kao što znamo Sarajevo je olimpijski grad u kome su 1984. godine održane zimske olimpijske igre. Tako možete uživati u zimskim čarolijma i pejzažima sarajevski planina, ali i ugodnim turističkom obilasku grada. I da, na kraju, nemojte zaboraviti kada posjetite Baščaršiju da se napijete vode sa jedne od česmi, jer legenda kaže: Ko se jednom napije vode sa Baščaršije zauvijek u Sarajevu ostane”. sarajevo bosnia and herzegovina jeftine avio karte iz amerike za bosnu avio letovi za sarajevo po najjeftinijim avio cenama

Points of interest

 • Sarajevo BiH

  Sarajevo je dovoljno veliko da u njemu ima mnogo toga za vidjeti i doživjeti, a istovremeno i dovoljno malo i kompaktno da gdje god poželite možete stići pješice. Pješačenje je, definitivno, najbolji način obilaska gotovo svih sarajevskih znamenitosti, od kojih se većina nalazi u radijusu od svega nekoliko kilometara. To je i najbolji način da otkrijete sve čari uskih ulica u starom dijelu grada, ali i ljepote sarajevskih fasada ukrašenih fascinantnim reljefima. Ukoliko vam se, ipak, ne mili pješačiti, nemojte brinuti – cijena taxi prevoza je među najpovoljnijim u Evropi, pa ovo prevozno sredstvo možete iskoristiti ne samo da obiđete grad, nego i da posjetite neko od obližnjih izletišta.

 • Sarajevo u zimskoj čaroliji

  Uz sve one prednosti koje jedan glavni grad posjetitelju može ponuditi, u Sarajevu ćete dobiti mogućnost i da se za svega desetak minuta vožnje, ili manje od sat vremena šetnje, nađete potpuno izvan urbanog miljea, u prekrasnoj i netaknutoj prirodi, okruženi zelenilom i hladom drveća i svježinom rijeka i potočića, gdje će vas opiti miris cvijeća i prelijepo glasanje ptica. Zimi sve to obijeli, a skijališta na kojima su održana takmičenja u sklopu XIV Zimskih olimpijskih igara svega su pola sata vožnje udaljena od grada, pa se začas možete naći u prekrasnoj planinskoj kućici, gdje ćete uz pucketanje vatre u kaminu uživati u zimskoj čaroliji.

 • Sarajevo - još uvijek vidljivi ratni ožiljci

  Iako su širom grada još uvijek vidljivi ratni ožiljci, Sarajevo se danas ubraja među najsigurnije glavne gradove u Evropi. Ne postoje kvartovi koje treba izbjegavati, ali Vam, ipak, preporučujemo da se u večernjim satima držite osvijetljenih ulica. Savjetujemo Vam i da se čuvate džeparoša, posebno u javnom prevozu, te da svoje novčanike ne nosite u zadnjim džepovima, ili ruksacima. Ukoliko ste stigli automobilom, preporučujemo Vam da ga parkirate na neki od parkinga pod nadzorom, a savjetujemo Vam i da budete oprezni prilikom odlaska u prirodu – neka područja su još uvijek minirana. Ipak, ukoliko se naoružate zdravim razumom u Sarajevu, ne biste trebali naići na bilo kakvu neprijatnost.

 • Sarajevo Ukusna i organska hrana

  Jutro u Sarajevu započinje tradicionalnom bosanskom kafom, koja se služi u malim bakrenim posudama (džezvama). Uz ručak tu je izbor vina uzgajanih u vinogradima Hercegovine iz autentičnih sorti grožđa Žilavka i Blatina, a večernja zabava gotovo je nezamisliva bez Sarajevskog piva, dobivenog iz gradske pivnice, koja djeluje još od 1888. godine. Tradicionalna hrana vrlo je ukusna i organskog je porijekla. Ćevabdžinice nude ćevapčiće – grilovane mesne valjutke servirane u pljosnatom hljebu (somun), aščinice bogat izbor tradicionalnih kuhanih jela, a u buregdžinicama možete izabrati neku od bosanskih pita.

 • Gostoljubivi i prijatni ljudi

  Ako ljepotu jednog grada čine ljudi, onda Sarajevo definitivno spada među najljepše gradove na svijetu. Jer, ono po čemu je Sarajevo nadaleko poznato jeste gostoljubivost i prijatnost njegovih stanovnika, koji će se svojski potruditi da putniku boravak u njihovom gradu učine posebnim. Bilo da vam treba preporuka za izlazak van, ili ste se izgubili i potrebna vam je uputa, ne oklijevajte obratiti se prolaznicima, konobarima ili trgovcima i pitati ih za ono što vas zanima. Nerijetko ćete uz odgovor dobiti i interesantnu priču, pa se nemojte iznenaditi ukoliko u Sarajevo dođete kao turista, a iz njega odete kao Sarajlija.

Things you can do

 • Symbolic Marriages

  Activities in the Maldivian resorts include scuba diving and snor

 • Yoga and Fitness

  Activities in the Maldivian resorts include scuba diving and snor

 • Water Sports

  Activities in the Maldivian resorts include.

 • Outdoor Sports

  Activities in the Maldivian resorts include scuba diving and snor

Destination Deals

Hotel and Resorts