Munich: – veseo, opušten i ljubazan – Jeftine Zrakoplovne Karte
January 2022
M T W T F S S
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31  

Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Archives

Jeftine avio karte za sve evropske destinacije.

About Destination

U blizini glavnog trga se nalazi idealno mjesto za odmor od raznih obilazaka grada a to je fantastična Gradska pivnica. Ovdje za vrijeme slavnog Oktobarfesta vlada tolika gužva i buka koju je moguće podnijeti samo uz velike krigle pune točenog bavarskog piva. Međutim, iako ne uspijete doći u oktobru tu će vas čekati interesantni orkestar i slična praznična atmosfera kao daje festival piva i poznatih bavarkih kobasica u punom jeku. Ovdje je veseli, ljubazni i opušeni duh bavarskog naroda uvijek prisutan.
Brojne prelijepe građevine, crkve, trgovi, njegovani parkovi i muzeji pronaćete upravo u ovom milionskom gradu. Neue Pinakothek i Pinakothek der Modern su dva poznata muzeja u kojima možete vidjeti djela slavnih umjetnika. Nekadašnje tri kapije grada i barokna palata Schloss Nympheburg će vam dati pravu sliku luksuza u kjem su uživali nekadašnji njemački kraljevi. Ovo je palata koja im je služila za ljetne odmore. Minhen je pored navedenog grad sporta i auta sa velikom sportskom dvoranom i sjedištem tvornice BMW Welt –a. Dnevnu pauzu od obilazaka svih ovih znamenitosti možete nastaviti sa kriglom piva i u noćnim izlastima po raznim klubovima i pubovima.
U koje god godišje doba došli u Minhen uživaćete u svim njegovim čarima, ali ukoliko planirate posjetu ipak se posebno potrudite da to bude krajem septembra i početkom oktobra za vrijeme Oktobarfest-a.

Points of interest

 • Seher Sarajevo

  Sarajevo se nalazi u srcu Jugoistočne Evrope i odlična je polazna tačka za obilazak cijelog regiona. Samo 126 kilometara južnije nalazi se središte regije Hercegovina, suncem okupani Mostar, čiji se simbol – Stari most nalazi na UNESCO-ovoj listi zaštićenih spomenika kulture. Fascinantni Dubrovnik, grad-muzej na morskoj obali, udaljen je 239 kilometara od Sarajeva, a glavni grad hrvatske primorske regije Dalmacija – Split je na 246 kilometara od Sarajeva. Sarajevo je 293 kilometara udaljeno od glavnog grada Srbije Beograda, 405 kilometara od Zagreba, glavnog grada Hrvatske, te 231 kilometar od crnogorske prijestolnice - Podgorice.

 • Sarajevo je u samom vrhu na listi evropskih glavnih gradova

  Sarajevo je u samom vrhu na listi evropskih glavnih gradova u kojima posjetitelji za svoj novac dobijaju odličnu vrijednost. Bilo da je riječ o smještaju, kupovini suvenira, zanimljivim turama po gradu, posjetama atrakcijama, ukusnom obroku u vrhunskom restoranu sa spektakularnim pogledom, večernjem provodu u nekom od top klubova, wellness tretmanu i zdravstvenim uslugama, ili o nezaboravnom vikendu u nekom od ski resorta koji se nalaze u blizini grada, Sarajevo će svoje posjetitelje sigurno iznenaditi vrhunskim odnosom cijene i kvaliteta koji će za svoj novac dobiti.

 • Sarajevo - Mjesto bogate historije

  U Sarajevu ćete naići na tragove neolitske butmirske civilizacije, Ilira, Rimljana, Slavena, ostavštine srednjovjekovnog Bosanskog kraljevstva, Osmanskog i Austrougarskog carstva, Kraljevine i Socijalističke Republike Jugoslavije... Samo u posljednjih 100 godina Sarajevo se nalazilo u 6 različitih država, bilo svjedokom Sarajevskog atentata, Prvog i Drugog svjetskog rata, XIV Zimskih olimpijskih igara, najduže opsade jednog grada u modernoj historiji... Sarajevo je mjesto bogate historije i svojim posjetiteljima ima za ispričati mnoštvo fascinantnih priča.

 • Sarajeva je lagan i opuštajući.

  Svaki grad ima svoj jedinstveni ritam, a ritam Sarajeva je lagan i opuštajući. Sarajlije običavaju satima sjediti i družiti se sa prijateljima uz kafu ili neko drugo piće, pa ta „zarazna“ navika vrlo brzo pređe i na posjetitelje Sarajeva, koji posjet glavnom gradu Bosne i Hrcegovine gotovu u pravilu iskoriste kako bi usporili životni ritam i pronašli vremena za uživanje u dokolici. U Sarajevu ne morate sve obaviti i obići danas, već nešto možete ostaviti i za sutra, a današnji, prelijepi dan možete iskoristiti da zauzmete udobno mjesto u nekom od sarajevskih kafića i vrijeme provedete ne radeći ništa, ili skoro pa ništa.

Things you can do

 • Symbolic Marriages

  Activities in the Maldivian resorts include scuba diving and snor

 • Yoga and Fitness

  Activities in the Maldivian resorts include scuba diving and snor

 • Water Sports

  Activities in the Maldivian resorts include.

 • Outdoor Sports

  Activities in the Maldivian resorts include scuba diving and snor

Destination Deals

Hotel and Resorts