Washington – Jeftine Zrakoplovne Karte
December 2021
M T W T F S S
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

Latest Blog

About us

Nisl posuere phasellus potenti sem senectus mattis.

Archives

Jeftine avio karte za sve evropske destinacije.

About Destination

Washington

Američka prijestolnica je puno više od administrativnog centra države, naime Washington je i veliko turističko središte, ponajviše zahvaljujući očaravajućoj arhitekturi, ali i brojnim zanimljivim sadržajima. Planski podignut grad dobio je naziv po prvom predsjedniku Sjedinjenih američkih  država, Georgeu Washingtonu, i od tada je središte najvažnijih državnih institucija sa prepoznatljivim objektima kao što su Bijela kuća ili zgrada Kongresa. Uprkos tome, prijestolnica je desetljećima bila na lošem glasu zbog velike stope kriminaliteta te nedostatka sadržaja, te je zbog toga smatran velikom spavaonicom.

 • Međutim, u posljednjih nekoliko decenija situacija se značajno promijenila te je Washington postao jedan od najsigurnijih gradova u Americi, a noćni život je počeo da buja. Zbog toga i ne čudi činjenica da je stopa porasta broja turista na godišnjem nivou u Washingtonu među najvećim u Americi.

Teško je nabrojati sve atrakcije američke prijestolnice koje bi zaista trebalo vidjeti, počevši od brojnih zgrada očaravajuće arhitekture, zatim spomenika, parkova, muzeja i galerija. Ono što je karakteristično za Washington je izražena kultura šetanja, uprkos činjenici da grad ima kvalitetnu i pristupačnu mrežu javnog saobraćaja, tako da trebate ponijeti udobnu obuću. National Mall je administrativni distrikt u gradu gdje su smještene najznačajnije institucije, pa je to obično i polazišna tačka svih tura. Impresivna neoklasična arhitektura Bijele kuće, zgrade Kongresa, kao i memorijalni centri posvećeni Abrahamu Lincolnu, Franklinu Delano Rooseveltu i brojni drugi, savršene su lokacije za upoznavanje prošlosti Sjedinjenih američkih država, njihove kulture i tradicije. Muzej Holokausta, Kenedi centar, te naročito najveća svjetska naučno-istraživačka zajednica Smithsonian Institute, sa svojih dvadesetak institucija, su savršena mjesta za sve ljubitelje nauke i kulture.

Nekadašnja velika spavaonica, Washington je danas središte brojnih aktivnosti i bogatog noćnog života. Rock Creek Park ili Roosevelt Island su fenomenalna mjesta za brojne aktivnosti u prirodi, od šetanja, jogginga, vožnje biciklom, itd.

 

Najbolji restorani

Najbolji restorani se nalaze u Georgetownu u kojima osim lokalnih specijaliteta možete probati i brojne egzotične nacionalne kuhinje poput Etiopske ili one iz El Salvadora. West End je dio grada savršen za ljude koji uživaju u mirnijim provodima, dok je recimo East End mjesto fenomenalnog ali i divljeg noćnog života. Brojni barovi i klubovi sa live muzikom su mamac za turiste, a posebnu atrakciju predstavljaju barovi sa Go Go muzikom koja je karakteristična za Washington. Jazz i Blues klubovi su također popularna mjesta za izlaske u Washingtonu, a naročito su cijenjeni objekti sa nastupima uživo. Sve u svemu Washington je danas daleko od dosadnog mjesta, pa je dobra zabava zagarantovana.

S obzirom da je Washington centar najmočnije države na svijetu nije iznenađenje što je povezan avionskim saobraćajem sa skoro svim državama na svijetu. Jeftine avionske karte u oba smjera se mogu rezervisati preko jeftinezrakoplovnekarte.com  tako da posjeta američkoj prijestolnici nikada nije bila lakša. S toga, ako želite upoznati središte američke moći ovo je savršena prilika za takvo putovanje!

Things you can do

 • Symbolic Marriages

  Activities in the Maldivian resorts include scuba diving and snor

 • Yoga and Fitness

  Activities in the Maldivian resorts include scuba diving and snor

 • Water Sports

  Activities in the Maldivian resorts include.

 • Outdoor Sports

  Activities in the Maldivian resorts include scuba diving and snor

Destination Deals

Hotel and Resorts