AVIONSKE KARTE GENERAL TRAVEL

Barselona grad u kome se nemozete izgubiti

jeftine zrakoplovne karte

Maštate o Španiji romantičnoj zemlji koju prati slavna španjolska gitara i ples uz kastanjete. Ispunite svoje snove i obezbjedite si nezaboravno jeftino putovanje u Barselonu. Grad u kojem ćete željeti da se izgubite, ne bi li što duže ostali. Međutim, ovo vam neće baš tako lako poći za rukom jer se za to pobrinuo slavni arhetekta, Antoni Gaudi, koji je živio i radio u Barseloni.

Kupite mapu Barselone i dozvolite da vas ritam grada nosi kroz njegove planski tačno uređene ulice. Kompletan grad, ukoliko gledate iz perpektive ptica, izgleda kao da je sastavljen iz mnogo osmouglova, pravilno poredanih sa jednom središnjom tačkom. Svoj obilazak možete započeti upravo u samom središtu grada, kraj fascinantne građevine Sagrada Familia (Sveta porodica). Ova katedrala, iako nedovršena, značajno je Gaudijevo djelo. Sačinjena je iz mnogo detalja koje ne možete sagledati samo jednim kratkim obilaskom. Ukoliko se ne bojite visine možete je pogledati iznutra, penjući se uz strme stepenice. Ne zaboravite da je fotografišete jer ćete tek na fotografijama uočiti mnoge interesantne detalje. Titulu metropole modernizma ovaj grad je zaslužio vrijednim arhetktonskim Gaudijevim djelima, građevinama koje tuiste oduševljavaju: Casa Batillo, Casa Mila, La Pedrera i naravno spektakularan Park Guelo.

Spain is the second most visited country in the world with more than 50 million tourists visiting it annually.
MARIA SMITH

Ovo je mjesto mnogih kontrasta, mjesto gdje zaboravljate sve predrasude. Baš kada se u svojim obilascima oduševite nekom slavnom građevinom iza ugla će vas čekati sasvim obična, bezlična stambena zgrada. Sve je moguće u Barseloni samo nije moguće da jednog Barselonca nazovete Španjolcem. Stanovnici ovog drugog po veličini gradu Španije ne smatraju sebe Španjolcima. Uvrijedićete ih ako ih tako nazovete. Oni sebe nazivaju Kataloncima, jer je Barselona glavni grad autonomne regije Katalonije. Tako ako bučno budete navijali na najvećem stadionu u Evropi Nou Camp onda pazite šta dovikujete igračima. Bili sportski entuzijasti ili ne svakako posjetite ovaj Barselonin fudbalski stadon i muzej posvećen fudbalu. Napravljen je tako da čak i sa najdaljih redova možete odlično pratiti dešavanja na terenu. Od 2007. godine, kapacitet ovog stadiona je nevjerovatnih 104.000 posjetioaca. Čaroliju plesa uz kastanjete nastavite u glavnoj ulici Les Rambles (La Rambla). Ova ulica počinje sa statuom u obliku Kolumba koji pokazuje prst prema rodnom gradu, Đenovi, a ne prema Americi. Ulica ima svoj urnebesni duh koji će vas obuzeti čim zakoračite na njene pločnike. Oduševiće vas žive statue koje vrlo lako oživjeti samo za koju kovanicu, cvjećarnice, prodavci ptica, šarolikost koja vas omami i oraspoloži.

Ovdje možete očekivati mnogo uzbudljivih događanja čak i u sred dana. U njoj možee provesti mnogo vremena u kupovanju raznih sitnica cjenkajući se sa Arapima. Oni koji vole shooping će se oduševiti velikim trgovačkim centrima, raznim radnjama sa poznatim modnim brendovima koje se nalaze duž uličica koje se ukrštaju sa velikom ulicom Placa de Catalunyae.

Ukoliko skrenete u jednu od uličica koje se ukrštaju sa La Ramblom naićete na prekrasnu pijacu u kojoj je voće i povrće uredno poredano po bojama. Prateći mapu grada možete doći i do muzeja posvećenom djelima slikara Pabla Pikasu. Ako imate još vremena posjetite i akvarijum, u kojem možete doživjeti da vam ajkule plivaju iznad glave. Izaberite jedan od 68 parkova u Barseloni i šetajte dok čekate večernje sate. Oko 22 časa posjetite magičnu fontanu. Čari ove fontene najbolje možete vidjeti noću. Zvuci i boje koje ona stvara se stapaju u prekrasan doživljaj koji možete da osjetite svim čulima. U kasne noćne sate vratite se u ulicu La Rambla, u mnoštvo njenih kafića i restorana, flamenco plesova i gitara da bi ste se još malo nadisali Baresloninog duha.

Jeftine avio karte za Barcelonu    tel 770-963-9684

Share

Related Blogs

Hello world! Jeftine Avio karte

Jeftine Avio karte u nekoliko minuta. Samo Ptice Lete Jeftinije Hvala vam da posjecujete nasu strani

Read More
jeftinije avio karta , jeftine zrakoplovne karte ,

Bujrum u Mostar .

Mostar se s razlogom naziva ponosom Hercegovine, a svi koji ga posjete ubrzo će razumjeti zašto je

Read More

Al-Aksa džamija, Palestina

Al-El-Aksa Masjid je arapski naziv, što znači najdalje džamiju. Da bi razumjeli svoje ime, a njeg

Read More

Post a Comment

logged inYou must be to post a comment