AVIONSKE KARTE TRAVEL

Kako se spakovati – 10 laganih koraka

avio karte za sve evropske destinacije

Brzo i ekonomično pakovanje je vrsta umjetnosti, i to ona koju treba usavršiti ukoliko često putujete. Vjerovatno se, kao putnik koji putuje iz poslovnih razloga, često suočavate sa dilemom oko pakovanja. Treba da izgledate besprijekorno i uredno, ali također želite putovati učinkovito i izbjeći provjeru prtljaga.Smanjite vaš prtljag do najosnovnijih stvari, pakujte se ispravno, i uvijek možete putovati samo sa ručnim prtljagom. A jednom kada se počnete ekonomično pakovati, shvatit ćete koliko zapravo stvari ne trebate, i nikada vam prtljag neće biti vraćen na provjeru.

  1. Koristite manji kofer ili ručni prtljag. Što je veća vaša putnička tašna, to ćete više stvari spakovati. Korištenje manje tašne će vas prisiliti da suzite vaše potrepštine samo do najosnovnijih stvari.
  1. Mudro birajte svoje boje. Sve što se nalazi u vašem koferu treba da bude usklađeno tako da možete kombinovati svaki vaš gornji dio sa donjim dijelom odjeće. Neki putnici biraju samo crnu i bijelu odjeću – ali ako želite izbjeći izgled agenta Smitha, možete kombinovati tamno sive pantalone ili suknje sa svijetlo plavom majicom.

 

  1. Izbrojite svoje odjevne komade. Za vikend putovanje, sve što zaista trebate je jedno odijelo, dva para hlača, i dvije pamučne majice ili košulje koje se ne gužvaju (plus sitnice – ali o njima ćemo pričati kasnije). Ukoliko vaše putovanje traje duže od dva dana, vjerovatno ćete trebati dodatnu jaknu i još nekoliko majica ili košulja – možda u nekoj drugoj boji ili sa dezenom.
 • Poslovni putnici: Ukoliko ponesete dvije jakne, vodite računa da jedna bude svečana i formalna a druga neformalna, naprimjer sportska jakna i sako.

 

 1. Odijela olakšavaju kombinovanje i podudaranje, a mogu biti svečani dio vašeg ormara. Nosite vaše odijelo u avionu – to je najveća stavka koju sa sobom nosite, a poželjet ćete da izgledate besprijekorno u slučaju da naletite na VIP na aerodromu. Uvijek pakujte jakne tako što ćete ih saviti vertikalno, i onda ih lagano zarolajte prije nego ih smjestite u tašnu. Za žene, crni ili tamno plavi sako ide odlično uz hlače, suknje i farmer.

 

 1. Izbrojite koliko vam je potrebno sitnica svakodnevno. Za svaki dan vašeg putovanja, trebat ćete par čarapa, unutrašnji veš, te potkošulju ili grudnjak, i možda kravatu. Stavite ih na gomilu i pogledajte: da li postoji način da smanjite prostor koji ove potrepštine zauzimaju? Možete li ponijeti kraće, ili tanje čarape? Potkošulje bez rukava? Tanji unutrašnji veš? Svaki djelić sa gomile koji isječete će zasigurno napraviti više prostora u vašoj tašni.

 

 1. Pojednostavite nošenje vaših cipela. Cipele su među najtežim i najvećim potrepštinama koje pakujemo za putovanje. Pokušajte proći sa samo jednim parom, kao što su crne kožne cipele na vezanje ili ravne cipele, koje ćete nositi dok ste u avionu. Dame, zamijenite štikle parom svečanijih ravnih cipela. Ne samo da su one udobnije, nego također i zauzimaju više prostora u koferu. Ako putujete sa samo jednim parom cipela također znači da vam je potreban samo jedan pojas. Ako morate imati par obuće viška, uvijek birajte ili tamno smeđe kožne cipele ili gimnastičke papuče – ali ne oboje. Cipele uvijek treba da idu na dno vaše tašne, ali možete maksimalno uštedjeti prostor tako što ćete urolane čarape, unutrašnji veš i potkošulje spakovati unutar cipela.

 

 1. Koristite hotelsku kozmetiku. Čak i u zemljama u razvoju, hoteli nas još uvijek snadbijevaju šamponom i kupkom. Bolji hoteli nam omogućavaju i još više, tako da možete smanjiti nošenje kozmetike do maksimuma. Za žene: Ostavite neseser sa šminkom kod kuće i umjesto toga izaberite samo nekoliko stvari koje želite ponijeti sa sobom.
 2. Perite odjeću u hotelu. Obzirom da hotelske praonice naplaćuju po odjevnom predmetu, možete svakodnevno da perete rublje – što znatno smanjuje broj dnevnih sitnica koje ćete morati ponijeti.
 • Poslovni putnici: Možda ćete biti u mogućnosti da stavite hotelsko pranje rublja na troškove putovanja.

 

 1. Okačite svoju odjeću na ofinger. Čim stignete u hotel, odvojite nekoliko minuta da raspakujete svoju odjeću, protresete nabore sa odjeće i objesite je na ofinger. Para od tuširanja može pomoći da se smanje nabori na odjeći kada nemate vremena za peglanje – jednostavno objesite odjeću u kupaonici dok se spremate.

 

 1. Prilagodite svoji listu za pakovanje kako bi odgovarala vašim potrebama. Nakon što se vratite kući, prekopajte svoju tašnu. Da li u njoj ima nešto što ste spakovali a nije vam trebalo? Zabilježite to i na taj način pojednostavite svoju tašnu za naredno putovanje.

Savladajte vještine ekonomičnog pakovanja, i nikada više ne provjeravajte svoju tašnu. Pored prenatrpanih putnika na prijemu prljaga prođite lagano, sa poskakanjem u koraku i pobijedite na poslovnom putovanju.

Za vise informacija Kako da kupite Jeftine Avio Karte nazovite na tel 770-963-9684

 

 

Share

Related Blogs

Hello world! Jeftine Avio karte

Jeftine Avio karte u nekoliko minuta. Samo Ptice Lete Jeftinije Hvala vam da posjecujete nasu strani

Read More
jeftinije avio karta , jeftine zrakoplovne karte ,

Bujrum u Mostar .

Mostar se s razlogom naziva ponosom Hercegovine, a svi koji ga posjete ubrzo će razumjeti zašto je

Read More

Al-Aksa džamija, Palestina

Al-El-Aksa Masjid je arapski naziv, što znači najdalje džamiju. Da bi razumjeli svoje ime, a njeg

Read More

Post a Comment

logged inYou must be to post a comment